Kada mislite da su dotakli dno, oni vas vrlo brzo demantuju, jer uvijek ima gore od gorega, krilatica je administracije i svega onoga što okružuje Fudbalski savez Republike Srpske (FSRS).

Posljednja u nizu suludih odluka jeste promjena termina kola Prve lige RS, koje je trebala da se igra u srijedu, ali neće, već u subotu!

Razlog je banalan, ili strašan, zavisi iz kojeg se ugla gleda, jer Sloga iz Gornjeg Crnjelova u srijedu igra polufinale Kupa BiH, i teoretski i praktično ne može u isto vrijeme igrati dva takmičenja. Krivac je onaj ispod, tj FSRS, koji je svoj kalendar takmičenja trebao uskladiti sa NFSBiH, čiji je konstituent. Dakle, prevedeno na laički jezik, redovno kolo Prve lige FSRS nikako nije moglo da se igra, 3. aprila! Izuzev samo jedne činjenice, da u završnici Kupa BiH nema klubova iz Srpske, što su očigledno priželjkivali u FSRS, jer tada bi sve prošlo uvijeno u providni celofan, koji godinama već koriste administrativci FSRS i njihov šef Mile Kovačević.

Sloga je čak tražila odgodu prve polufinale utakmice da ispoštuje nakaradni sistem FSRS, ali iz Sarajeva je stigao jasan i očekivan odgovor, “zna se stariji i važniji”.

Sloga je na zelenom terenu izborila istorijski plasman u polufinale Kupa, i nema joj niko pravo ukrasti snove da može i više, jer Kup takmičenja upravo zato i služi, da “mali” pokušaju pobijediti “velike”. Goran Čejić i njegovi kompanjoni očigledno znajući kvalitet fudbala u Srpskoj, vjerovali su da do “greške” (ne)može i (ne)smije doći.

A, greška je takva, da bi u normalnom savezu, za ovakav previd “letjele glave”, ili bi u najmanju ruku, tehnički odgovorno lice zbog ovakvog propusta iz moralnih razloga podnijelo ostavku. Ali, kako to da uraditi kad već godinama isti cirkusanti prave cirkus i od Kupa Republike Srpske, koje im je u svečanim prilikama pred objektivima kamera “svetinja”, a u praksi, imamo polufinale i nemamo termine! O finalu je izlišno pričati, ili o tome gdje će se igrati utakmica, hoće li biti jedna ili dvije…..Eto tako radi administracija FSRS, uz blagoslov nepismenih članova Izvršnog odbora, koji “naslijepo” dižu ruke za sve ono što predloži Kovačević, ne znajući da tako urušavaju i ono malo istinske fudbalske i sportske priče na ovim prostorima.

Za ovakav tekst, silno bi željeli da možemo napisati aprililiilililili, ….ali ovaj put nije tako. I dok pišemo ove redove, jedan klub u Srpskoj se ugasio…..ali koga to briga, možda Mile, možda članova Izvršnog odbora FSRS, možda administracije FSRS….

Možda, ali nekog 1. aprila, u nekoj drugoj državi, i u nekom drugom fudbalskom savezu…..