Fudbalski organi su odavno izgubili kompas. Kakav FSRS, takvi i Područni savezi, nemaju pojma.

Kao guske u magli, tako i članovi Izvršnog odbora Područnog fudbalskog saveza Doboj tumaraju, ali kako stvari izgledaju, sve su dalje od spasonosnog izlaza.

Kako drugačije objasniti da su 10. jula ove godine donijeli Odluku o proširenju Područne lige PFS Doboj sa 14 na 16, a onda 5. avgusta, nepun mjesec dana kasnije poništili svoju odluku, pa će liga i dalje brojati 14 klubova. U međuvremenu, klubovi su 1. avgusta, podnijeli peticiju za poništenje odluke, napuštaju Konferenciju klubova, kada je trebalo da se obavi žrijebanje.

– Područni fudbalski savez Doboj treba da bude sjajan primjer ostalima, kako ne treba raditi. Donesu odluku o proširenju, kada se liga završi, a zna se da po Pravilniku o fudbalskim takmičenjima FSRS, proširenje se najavljuje najmanje godinu dana ranije. Onda pod pritiskom klubova mjesec dana kasnije ponište odluku o proširenju, što pokazuje da članovi IO nemaju ni znanja, ni ozbiljnosti, kao ni odgovornosti. Donositi takve odluke pokazuje da su na sjednici 5. avgusta, morali podnijeti ostavke, kako bi sačuvali ono malo obraza. Posebno se to odnosi na one koji su 10.07. glasali za proširenje, a 05.08. glasali za poništenje te odluke, kaže naš izvor iz Doboja.

Malo koji funkcioner fudbalskog saveza, bilo kojeg nivoa, je zbog neke odluke podnio ostavku. Tako da moral nije jača strana ni dobojskom Izvršnom odboru. Obraz neće moći saprati, ali će naredne godine krenuti u kampanju za novi mandat, uz već poznatu floskulu, kako su oni za razvoj fudbala.