Juniorska ekipa Borca je prvi dio takmičenja Premijer Omladinskoj ligi 2017/18. završila na 11. mjestu sa 13 bodova.

Trener ekipe Zoran Dragišić je prokomentarisao dosadašnje nastupe svog tima:

-Prošle godine nismo igrali Premijer ligu jer je prvi tim ispao iz takmičenja i dosta igrača nam je otišlo u druge klubove. Uz to smo imali i težak raspored na početku prvenstva, ali kako je takmičenje odmicalo i mi smo bili bolji. U svakom slučaju, rezultati koje smo ostvarili su ekvivalentni onome sa čime raspolažemo.

Šef struke juniora Borca ističe da ekipa ima sve potrebne uslove da se spremi na najbolji način:

-Borac zaista ima vrhunske uslove za rad u Banjaluci, tako da smo pripreme odradili onako kako smo i planirali. Bićemo spremni za nastavak šampionata.

Dragišić o ambicijama na proljeće kaže:

-Cilj nam je opstanak u Premijer ligi. To bi sada zadovoljilo naše apetite, ali moramo se bazirati i na stvaranje ekipe za narednu sezonu. Raduje nas što smo u Kup-u ostvarili plasman u polufinale i nadam se da ćemo otići i korak dalje.

Srđan Eskić i Dorian Kuruzović predvode timsku listu strijelaca sa po 4 postignuta gola, dok su Jovan Dubravac i Boris Jagodić su postigli po 3. Mihajlo Grahovac je postigao 2, a Nemanja Bamburać i Luka Grahovac po 1 pogodak.

U sklopu priprema juniori Borca odigrali su do sada i dvije kontrolne utakmice, poraženi su od mrkonjićke Slobode (0:2), slavili su protiv Dubava (1:0).