Niti višemjesečna pauza, niti vrlo zanimljivih šest utakmica, niti gotovo idealni vremenski uslovi za ovo doba godine….nisu uspjeli privući ljubitelje fudbala na prvoligaške stadione Republike Srpske!

Šest utakmica  17. kola Prve lige Srpske, po izvještajima delegata, na tribinama 1.320 gledalaca! Najviše u Zvorniku 350, potom slijedi Prijedor sa 300, pa Modriča i Istočno Sarajevo sa po 250, Gornje Crnjelovo 100, i veoma zanimljiv ogled u Banjaluci između mrkonjićke Slobode i Kozare pratilo je 70 gledalaca! Nažalost svi znamo, i da su te cifre preduvane, i da je stvarno na tribinama bilo mnogo manje ljudi, rekli bi ostao je poneki zalutali navijač, i još poneki fanatik, koji praznu čašu fudbalske gorčine vidi napunjenu preko polovine, a i sam zna da nije tako….

Prosto je neshvatljivo da derbi meč u Istočnom Sarajevu između Slavije i Borca prati 250 gledalaca. Ne tako davno dueli ova dva tima odlučivali su direktno o šampionskoj tituli, izlasku u Evropu, ponekad i opstanku u bh eliti, ali na tribinama je znalo biti po nekoliko hiljada gledalaca….

Nažalost, niti ove poražavajuće činjenice u FSRS neće nikoga zabrinuti. Pred početak šampionata Mile Kovačević je na pres konferenciji održao monolog o regularnosti takmičenja. Koliko je sve regularno, pokazali su mu i dokazali navijači koji su “pohrlili” na stadione.

Šta očekivati u nastavku sezone, kada neke stvari budu izvjesne, teško je reći, ali očigledno da fudbal u Srpskoj sa ovim rukovodstvom ima sjajnu budućnost, igraće se samo za njih i zbog njih. Ustvari, to već jeste tako, ko j….e publiku, ona nam i onako nije potrebna, deviza je koja prolazi godinama vladajuće strukture.