Malo je poznato da je otac Džona Lenona zapravo srpski gerilac i četnički general Dragoljub Draža Mihailović!

Džonovu majku Juliju, Draža je upoznao u Češkoj u Pragu, gdje je po zadatku obavljao špijunske obaveštajne poslove. Julija mu je bila engleska veza i tako su njih dvoje postali ljubavnici.

Nakon premještaja u Jugoslaviju, Draža je zahtjevao da ga rasporede u Ljubljanu, kako bi lakše mogao da se viđa sa Julijom koja je u to vrijeme boravila u Švajcarskoj.

Njihova veza je bila krunisana sinom Džonom, koji se rodio u Njujorku 1940. godine. Muž Julije Lenon je ubrzo po saznanju da on nije otac malog Džona, napustio Juliju.

Julija je sina povjerila na čuvanje sestri, a kada su Nijemci okupirali Jugoslaviju i kada je čiča Draža stao na čelo Jugoslovenskih četnika, Ustaše saznavši da mu je Julija bila ljubavnica i da sa njom ima sina su riješile da ubiju i majku i dijete. Tako je navodno Julija nastradala u saobraćanoj nesreći prelazeći ulicu, dok je zapravo prava istina da su je ustaše ubile.

Ustaše su pokušale ubiti i Džona Lenona i to nekoliko puta. Na kraju su potplatili narkomana Marka Čapmana, koji je ubio Lenona u Njuorku 1980. godine.

Sa ovim saznanjima tragedija porodice Mihailović je još veća i bolnija.

Kada je u pitanju Džon, ne treba smetnuti sa uma da je često se služio sočnim “srpskim psovkama”. Ta veza konačno je i dobila potvrdu, jer iver ne pada daleko od klade…..