KKI Vbas  je u okviru predposlednjeg kola Premijer lige BIH u banjalučkoj dvorani “Obilićevo “ pred gotovo punim gledalištem pobijedio ekipu 3K Sarajevo (8:71). U ovoj utakmici gotovo simultanku je odigrao Ćejvan koji je donedavno bio igrač 3K Sarajeva, a meč je završio sa nevjerovatnih 47 poena!

Na krilima pobjede protiv italijanskog Kastelvekija I osvajanja po četvrti put NLB regionalne lige Vrbas je u utakmicu ušao nekako previše siguran u svoju pobjedu. U prvoj četvrtini rivali su se smjenjivali u vođstvu,  pa je na kraju ona završena 20:20. Već u ovoj četvrtini Ćejvan je pokazao da je košgetrski vrlo raspoložen, jer je sam postigao vise od pola datih koševa svoga tima.

Početak druge četvrtine je nagovijestio da domaći ne žele rizikovati I pojačali su gas, pa su je dobili rezulratom 24:17 u ovoj četvrtini domaćina je njihova publika tako gromoglasno bodrila da je cijela dvorana odjekivala, a igrači su m uzvratili odličnom igrom koja je izmamila mnogo aplauza.

U trećoj četvrtini domaći kao da su već riješili utakmicu, malo su stali, a gosti su igrali prilično strašljivo, pa su domaći ovaj dio igre dobili sa 15:13. Ovakva koš razlika je domaćinima garantovala da poslednju četvrtinu mogu odigrati mirno, a da pobjeda ipak nije upitna. Poslednji dio igre gosti su se razigrali, njihovi strijelci su bili precizniji, a domaći trener Goran Matić je dao priliku da igraju i oni igrači koji imaju malu minutažu. Na kraju na semaforu je pisalo 85:71, a to je značilo da je KKI Vrbas na korak od odbrane prošlogodišnje titule. Da bi se to ostvarilo banjalučani  u poslednjem kolu moraju izvojevatipobjedu u Gradačcu protiv vrlo jake I kompaktne ekipe “Zmaj” koje je prošle subote  u NLB ligi u borbi za treće mjesto pobijedio bihaćku Unu Sanu.

Recimo da su za Vrbas u ovoj utakmici igrali Ignjatović 3, Kuzmanović , Štimac 13, Modronja 17, Ritan 2, Bekić 2 , Nedić, Burić , Pilipović i Ćejvan 47 poena.

Sudijska trojka je bila neprimjetna, a to znači da su vrlo dobro odsudili ovu inače vrlo fer utakmicu starih rivala.

Utakmica je bila lijepa igrali smo odlično, a mislim da je naš Ćejvan odigrao utakmicu života. Očekivao sam da pobjedu izvojemo nešto lakše, ali i naš suparnik je igrao dobru utakmicu pa je skoro puna dvorana imala priliku da uživa u lijepoj košarci –  rekao je Modronja, koji je najčešće bio asistent vrlo raspoloženom Ćejvanu koji će sigurno dugo pamtiti ovu utakmicu .

Igrali smo koliko je trebalo da ostvarimo pobjedu i ubilježimo bodove. Kada u ekipi imate takve zvijezde kao Štimac, Modronja, Ćejvan… uvijek neko ima svoj dan, danas je to bio Ćejvan. Igrači u odbrani su se dobro nosili sa vrlo uigranom ekipom Sarajeva koja u istom sastavu igra već nekoliko godina – rekao je podpredsjednik KKI Luka Jeličić i izrazio uvjerenje da ćeovako dobru igru ekipa ponoviti i u Gradačcu.