Svakodnevno smo svjedoci brojnih nepravilnosti, koje rade “istaknuti” članovi fudbalske organizacije. Iako slavi 25 godina od svog postojanja, čelnici FSRS ne mogu se “otarasiti” nataloženog “mulja”, koji je prisutan u svojim organima, ali opet neophodan kao predizborna mašinerija.

Regionalna liga RS, grupa “istok” ove sezone je mjesto gdje se, u svakom kolu, dešavaju brojna kršenja fudbalskih “zakona”, a predvodnici su kadrovi iz Zvornika.

Već smo pisali da je moguće da se postane delegat i da odmah stignete na regionalni “istok”, a u 4. kolu desile su nove nepravilnosti. U centru je ponovo, Milan Lukić, zv. “Burda”, fudbalski neimar iz Zvornika, pod zaštitom još većeg neimarlije Mirka Miloševića.

Lukić je ujedno komesar za suđenje regionalnog “istoka”, a u proteklom kolu, nakon što je delegirao sudije, otišao i kao kontrolor, da “ubije” još jednu dnevnicu. Na  utakmici u Lokanju, između Lokanja i Omladinca iz potočara (2:0), sudija je bijeljinska trojka: Stefan Đukić, Mile Barjaktarević i Bojan Remetić, a njih je “kontrolisao” Lukić, koji ih je prethodno delegirao.

U istom kolu, sličan slučaj. Na utakmici u Roćeviću, između Jedinstva i Partizana iz Donje Trnove (5:2), sudile su sudije iz Zvornika: Boško Lazić, Marko Taborin i Dejan Obradović, a kontrolor je bio Zoran Taborin iz Zvornika. Otac je kontrolisao sina. I to je moguće na “istoku”.

Ovo može samo u okviru FSRS, dok u svim normalnim savezima, za ovakve stvari bi već kadrovi bili smijenjeni, a jedino u Srpskoj, gdje vlada tandem Kovačević-Petković, moguće je da će biti i pohvaljeni.