I dalje bukti rat između 14 od 16 klubova Područne lige PFS Doboj i PFS Doboj. Da podsjetimo, IO PFS Doboj je proširio ligu sa 14 na 16 klubova, a klubovi su, prije par dana, napustili Konferenciju klubova, kada je trebalo biti žrijebanje, nezadovoljni tom odluku, prethodno potpisujući peticiju, da neće nastaviti takmičenje.

Klubovi traže da se troškovi službenih lica sa 260 smanje na 200 KM, da se ukine kotizacija od 1.000 KM ili da se poništi odluka o proširenju lige.

PFS Doboj, odnosno odbor za hitna pitanja, dao je rok klubovima do 2.8. do 14 časova, da dostave koji su organi kluba podržali “zahtjev-peticiju”, kao i da dostave ovlaštene osobe u sudu. Naš portal je u posjedu ovog dopisa.

Dopis klubovima PFL PFS

S druge strane i klubovi dostavljaju svoje odluke, a mi smo u posjedu dopisa iz Trebavca iz Vranjaka i Posavine iz Miloševca.

Dobro obaviješteni izvor ističe da iza cijele ove ujdurme stoji Dragan Aranđić – Kalimero, prvi čovjek Mladosti iz Donje Slatine i član IO FSRS, kome je cilj da poveća svoj minorni uticaj na području PFS Doboj, a usput pokuša steći nove glasove za izbore naredne godine.

– Ovo je samo pokušaj Kalimera da pokaže da ima uticaj na klubove. Međutim, Ovo je samo predstava i svih 14 “odmetnutih” klubova, igraće naredne sezone Područnu ligu Doboj. Nemaju oni snage da istraju u svojim zahtjevima, naglašava naš izvor.

Novo izvlačenje parova zakazano je za ponedjeljak, 5. avgust u Doboju. Naš portal će i dalje pratiti dešavanja u ovom slučaju.