Nova afera u fudbalu Srpske, kao da ih nije dovoljno…….

Fudbaleri BSK-a loše su startovali u regionalnoj ligi Grupa Zapad, u prva četiri kola doživjeli su isto toliko poraza, a prva pobjeda i bodovi mogli bi umjeso zelenog terena doći sa “zelenog stola”! Naime, u prvom kolu banjalučani su gostovali u Hambarinama, taj je meč bio prolongiran za 22. avgusta, i tog dana domaćin je slavio ubjedljivu pobjedu (6:1), a trostruki strijelac bio je Nikola Miličević.

Baš taj Miličević prema navodima ljudi iz BSK-a nije mogao nikako nastupiti za Brdo, jer je već registrovan za jednog austrijskog niželigaša! Uz njega isti slučaj je i sa Goranom Kecmanom.

Ono što baca dodatnu sumnju u tačnost navoda kluba iz Banjaluke, koji je odmah po završetku meča uložio žalbu na nastup Miličevića i Kecmana, ti igrači u preostala tri kola nisu više bili u protokolu!

Dobro upoznati sa samim slučajem ističu da je to sada i nemoguće, jer Miličević i Kecman uspješno vikendom nastupaju u Austriji…..

-Sve je jasno kao dan. Očekujem od organa FSRS da bodove dodijele BSK-u, jer ovakve stvari ukoliko se nesasijeku u korijenu postaće anomalija našeg fudbala. Pomalo me brine indolentnost FSRS-a, jer prošle su dvije nedjelje od naše žalbe, a još nikakav odgovor nismo dobili. Neću ništa da prejudiciram, ali vjerujem da će disciplinski organi odraditi samo ono što piše u Propisima, a oni su u ovom slučaju na našoj strani – poručio je Novo Damjanović, predsjednik BSK-a.

Hoće li utakmica Brdo – BSK dobiti novi epilog vidjećemo vrlo brzo, ali mnogo značajnije od samog ishoda trebala bi da bude poruka klubovima, u ovom slučaju tima iz Hambarina da ovakve stvari predstavljaju teško kršenje Statuta i Pravilnika FSRS, i hoće li za to neko biti pozvan na odgovornost.