Piše: Miro Bjelić

Jedan Branković je po istoriji izdao Srbe na Kosovu, onaj drugi Vladimir je uništio Rukometni klub Borac. Sve su to “sjajni” ljudi.

Nisam imao namjeru da bilo šta više pišem o Borcu, jer je sve uništeno i tu više pomoći nema! Ustvari, naljutile su me izjave čelnika kluba kako gledaju na budućnost kluba. To je prosto nevjerovatno! U njihovim glavama nema razmišljanja šta znači za Banjaluku vrhunski sport i klubovi koji su proslavili grad na Vrbasu. Po njima sve počinje onoga dana kada su oni došli na funkcije, ono prije njih nije važno.

Nedavno sam sjedio u društvu Marinka Umičevića i Vojislava Rađe i od “prvog obućara Srpske” sam saznao kakve ima planove sa Borcem. Po njegov priči RK Borac uopšte ne postoji, osim na papiru!

Evo i nekih primjera:

Igrački kadar, vanjska linija koja će igrati u novoj sezoni (Dinčić, Savić, D. Unčanin). To je bila svojevremeno udarna igla RK Prijedor, kluba koji je ispao iz Premijer lige BiH. Dejan Unčanin, kakav god da je igrač, ima 41. godinu, i oni to nazivaju podmlađivanjem ekipe! Postavio sam pitanje šta je sa Hercegovcem, a Umičević mi je “kurvanjski” odgovorio, da on traži Ugovor i 4. 000 maraka. A, istina je da mu se toliko duguje iz ranijeg perioda, i on je samo tražio svoje zarađeno, pa onda da potpiše novi Ugovor.

Problem su i banjalučani, jer ne žele da potišu Ugovor sve dok je u klubu Vladimir Branković. Kažu da je lažov, i pričaju istinu.

Zato se valjda dovode igrači sa strane, a zaboravljaju da za te polovnjake treba platiti sertifikat 2.000 evra i sve ostale obaveze. Muljaju i stanovima, a zamislite jedan od tih stanova iznajmio je i Boris Đogo, čovjek koji je ostavio Borac u dugu od 2 miliona maraka! Ko to ima pravo da se tali sa takvim čovjek, pitanje za Umičevića i Brankovića.

Ovaj dvojac uvijek spominje i dugove stare Uprave. Kad ih pitam da pokažu zapsinik kada su preuzlei klub i sa kojim dugovanjima, tvrde da ga nemaju, već da cifre lupaju onako od oka! Zato vam javnost više i nevjeruje….Često zna prijetiti policijom, evo primjer Rukometnog saveza RS, ali zašto je ne dovede u RK Borac u kojem je već tri godine?

Ono u što sam se najviše razočarao jeste Marinkova priča kako će Borac rasprodati svoje objekte u Centru grada kako bi se krenulo u izgradnju dvorane! Pa zar oni uopšte znaju kako se došlo do tih prostora, i da je u njihovo angažovanje da klub može normalno funkcionisati bio uključen tada gotovo cijeli državni vrh Jugoslavije! O kakvoj dvorani pričaju, pa Borac nema ni za prevoza.

Klub koji vode oni koji sami kažu da on postoji samo na papiru. Valjda je onda svima jasno šta će biti sa Borcem i šta je u stvari od njega ostalo……..