Fudbaleri Borca u subotu u jutarnjim časovima putuju na pripreme u Medulin, gdje će učestvovati na međunarodnom turniru “Arena Winter Kup 2018”. Na osmoj po redi smotri pored banjalučana učestvovaće još sedam ekipa, koje će biti razvrstane u dvije grupe.

U grupi sa Borcem nalaze se dva hrvatska prvoligaša Inter Zaprešić i Slaven Belupo, te slovenačka ekipa Aluminij. Drugu grupu čine Zrinjski (Mostar), dva hrvatska predstavnika Lokomotiva (Zagreb) i Cibalija (Vinkovci), te Ankaran (Slovenija).

Banjalučani će na teren u nedjelju, 21. januara kada se od 15 časova sastaju sa Alumijum, u drugom kolu igraju podjeliće megdan sa Slaven Belupom, a on je na programu 24. januara u 15 časova, dok će treći susret u grupi igrati sa Inter Zaprešićem u subotu, 27. januara sa početkom u 15 časova. Mečevi za plasman igraju se 30. i 31. januara.

Borac će u Medulinu ostati do 1. februara ,a šef Stručnog štaba Igor Janković očekuje dobre provjere na ovoj smotri.

– Veoma jaki rivali i dobro će nam doći ovakve provjere. Na pripreme vodim 22 igrača i tri golmana, a konačan spisak putnika znaće se dan prije polaska. Vjerujem da ćemo pojačati svoje redove sa još nekim igračem u toku priprema u Hrvatskoj – poručio je Janković.

Na pitanje hoće li biti mjesta u autobusu za Gorana Galešića, Janković je dao jasan odgovor:

– Ne, na njega Borac više ne računa! 

Tako je i ta dilema otklonjena…..