Fudbaleri Borca nisu uspjeli napraviti izneneđenje na “Grbavici”, iako su bili blizu tome! Malo je nedostajalo da iz sarajeva se vrate sa osmjehom na licu, imali su i vodstvo nakon prvih 45 minuta pogotkom Raspudića iz 16. minuta, ali u nastavku Željo je dodao gas i upisao treći trijumf, a Borac drugi poraz…

Veliku šansu na otvaranju je imao Jadranko Bogičević koji iz dobre pozicije šutira pored golaBorac je poveo u 16. minutu, kada je Sjajno se u kaznenom prostoru nakon prekida snašao Boris Raspudić i pogodio za vodstvo Banjalučana. Do kraja prvog tima pirova incijativa Plavih koji su u samom finišu imali dobru šansu za poravnanje. Ipak, udarac Zebe sa gol-linije izbacuje Mahir Karić.

Prvu šansu u nastavku imao je Borac. U 52. minuti Goran Galešić je odlično izveo slobodan udarac sa 25 metara, ali Kjosevski je vrlo dobro reagovao.

U  62. minuti Saša Kajkut na debiju u prvom kontaktu s loptom pogodio je za 1:1. Banjalučanin presudio Banjalučanima.

Samo dva minuta kasnije imao je Borac priliku za novo vodstvo! Nakon kontranapada, Karić je proigrao Veselinovića koji je bio sam ispred gola Želje, ali se dugo namještao i njegov udarac je odbranio Kjosevski.

Sedam minuta kasnije Asim Zec pogodio za 2:1 i potpuni preokret. Do kraja utakmice Željezničar bez većih problema zatvara sve prilaze golu.

Borac je bio dobar, ali šta to vrijedi kada su bodovi otišli za “Grbavicu”.

Željezničar – Borac 2:1 (0:1)

Strijelci: 0:1 Raspudić (16), 1:1 Kajkut (62), 1:2 Zec (69). Stadion: Grbavica. Gledalaca: 4.000. Sudija: Tomislav Čuić (Tomislavgrad).

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Zec, Ramović, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zajmović, Zeba, Nikolić, Osmanković.

 Borac: Avdukić, Galešić, Puzigaća, Dujaković, Raspudić, Karić, Danilović, Janičić, Veselinović, Mirković, Guberac.