Čitam jutros u medijima da će Ministarstvo civilnih poslova BiH pozvati SIPA-u da uđe u RS BiH.

SIPA treba da uđe i u RS RS i u RK „Borac“.

Zašto u RK „Borac“? Neka se ustanovi  ko je kriv za tolike gubitke u Borcu. Neka vide članovi RK „Borca“ kako to izgleda, jer godinama su pisali anonimna pisma protiv mene, a SUP i SDK-a su skoro svake godine bili „gost“ u Borcu dok sam ja bio radnik Kluba. Na kraju su ustanovili da su u moje vrijeme završni računi bili pozitivni u Borcu. Najveći šamar za te anonimce, koji nisu imali muda da se potpišu, je bila činjenica da Miro Bjelić nije bio odgovorno lice u Klubu. To i danas rade na društvenim mrežama.

Po dokumentaciji koju su našli tokom pregleda vidjeli su da sam bio ideolog stvaranja velikog Borca. Velika je razlika, što moje društvo ni danas ne razumije, da je jedno biti odgovorno lice, a drugo ideolog u Klubu.

Isto tako ni danas ne shvataju da je Klub jedno koji čini uprava sa svojim obavezama, a drugi dio Kluba čine igrači i struka sa svojim obavezama i pravima.

Ovakvim shvatanjima i temeljnom postavkom RK „Borac“ je bio najbolji u Evropi.

Mnogi su mi tu pomogli poput Marka Ančića, Ljubomira Jurele, Stipe Jajčevića, Nedeljka Pehara i Vite Pujića.

 U ovaj posao uveli su me prije više od 40 godina dr Aca Obradović i Slobodan Čosić kao i Rajko Mitić i prvi direktor stadiona Crvene Zvezde Petrović, uz veliku pomoć bivše najbolje košarkašice Jugoslavije Snežane Zorić, danas udate Mijalković.

To vam je istina o Miri Bjeliću, sve ostalo je laž.

Ja znam da bi mnogi iz moga okruženja bili sretni da su inspektori nešto našli što bi me kompromitovalo.

Jedan član uprave me molio da mu iz jednog stranog jezika obezbjedim prolaznu ocjenu da bi ostao direktor preduzeća, a drugi da mu pomognem da bude porotnik u sudu. Sada najviše laju protiv mene!!!

Ne bi ovo ni pomenuo da nisam pročitao u medijima (Oslobiđenje-16.05.2017.)izjavu Vojina Mijatovića iz Ministarstva civilnih poslova BiH da SIPA ulazi u RS BiH. Izgleda da je ovaj „mali“ opasan i rješio je da se izbori do kraja.

Nastavak slijedi!?                                                                   

Miro Bjelić