Nakon objave da u FK Jedinstvo ulazi poznata kompanija „Bimal“, vrlo brzo je stigao odgovor iz ovog giganta, da od toga ipak nema ništa, a mi saopšenje prenosimo u cjelosti.

 Imajući u vidu da su u medijima prisutne informacije o tome da kompanija BIMAL ulazi u upravu fudbalskog kluba Jedinstvo Brčko, kao i navoda da je generalni direktor fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL d.d. g. Ilija Studen novi predsjednik FK Jedinstvo, naša obaveza je da javnost upoznamo sa tačnim informacijama.

 Strateško opredjeljenje kompanije BIMAL za podršku lokalnom sportu i unapređenje istog odnosi se isključivo na generalno pokroviteljstvo Ženskog odbojkaškog kluba BIMAL-JEDINSTVO, te informacije o našem ulasku u upravu fudbalskog kluba Jedinstvo Brčko nisu istinite ni u kom pogledu. Takođe, nisu vođeni nikakvi razgovori u ovom kontekstu, niti je ikada ovako nešto razmatrano, te je očigledno da se radi o netačnoj vijesti koju su plasirali neki mediji iz nama nepoznatih razloga.

 Kompanija BIMAL je s ciljem ulaganja u kvalitet brčanskog sporta i sportskih događaja još 2013. preuzela generalno sponzorstvo Ženskog odbojkaškog kluba BIMAL-JEDINSTVO. Tokom posljednjih pet godina, zajedničkim trudom, radom i ulaganjem postigli smo da brčanske princeze ostanu nosioci sve tri seniorske titule, KUP-a Bosne i Hercegovine, KUP-a Republike Srpske i prvenstva Bosne i Hercegovine, a da uz podršku kompanije BIMAL postanu i prvi bh. odbojkaški klub koji nastupa u Evropskoj ligi prvaka CEV. Takođe, Olimpijski komitet BiH proglasio je ŽOK BIMAL-JEDINSTVO za najbolji sportski kolektiv u 2015. godini.

 Kompanija BIMAL poštuje i uvažava rad lokalnog fudbalskog kluba Jedinstvo i neizostavno navija da Brčko postane pokazatelj za vrhunske sportiste iz svih kategorija sporta, a nastavno na naše zalaganje, naša moralna podrška za sve sportske kolektive u lokalnoj zajedinci uvijek je prisutna. Fudbalskom klubu Jedinstvo Brčko želimo mnogo uspjeha u radu, te da u naš grad donese brojne titule i pehare, kao i da se zajedno ponosimo dostignućima naših sugrađana.