U OFK Sport Team zatvorili su 2017. godinu, a kako sami ističu iza njih je 365 najplodonosnijih dana u 10 godina rada ovog kluba koji je prelaskom na “Predgrađe” i fuzijom sa FK Željezničar postao jedan od najrespektabilnijih klubova u regionu, pogotovo u radu sa mlađim kategorijama. Direktor OFK Sport Team Radomir Popović ističe da je put do prvih plodova bio mukotrpan, ali zato i jesu slatki!

– Možemo slobodno reći da je 2017. godina koju ćemo pamtiti! Po mnogo čemu. Izborili smo vizu u prvoligaško društvo, i ne samo izborili, već sasvim soldno odigrali polusezonu, i to isključivo sa igračima iz svog pogona. Pokazali smo svima da se može raditi u dva pravca, i rezultat i stvaranje igrača. Isto tako, naš prvotimac Jovan Vladimir Pavlović za koji dan odlazi u Slovačku, u redove prvoligaša Trenčina. O njemu je manje -više sve ispričano, a mi se okrećemo novim projektima. Jedan od njih jeste i Nikola Ćetković, golman koji je pred vratima Anderlehta. Boravio je u Briselu dva mjeseca, i sada očekujemo realizaciju transfera. Po riječima ljudi iz Belgije, Ćetković je projektovan da za tri godine postane prvi golman Anderlehta. Naravno, pred njim je još dosta rada i posla, ali i put koji je pređen do sada nije zanemariv, jer malo je ko sa ovih prostora imao takvu šansu da zaigra za tako veliki i slavan klub – poručio je Popović.

A, na “Predgrađu” ne žele stati na dva imena, jer ima tu još “fudbalske krvi”.

– Mnogi nas pitaju hoćemo li se pojačati tokom zime. Moj odgovor je da hoćemo, ali samo igračima iz svog pogona! Veliko iskustvo igranjem u Drugoj, potom i u Prvoj ligi dobili su Bosančić, Čolić, Malić, Marković, Bilal, Tadić, Šaula….Vidjećete kakvi će to igrači biti već na ljeto. A njima ćemo priključiti momke 2001. godište, Ružičića, Marjanovića, Kneževića, Jovandića, Baštića, te dvojicu iz generacije 2002. Kalabića i Teodorovića. To su naša pojačanja. Kažem, da put jeste duži, teži, ali sigurno da će neko od ovih klinaca postati top-igrač, a naša ekipa za godinu ili dvije imaće kvalitet da im niti jedna sa ovih prostora neće moći parirati. Živi bili pa vidjeli – obećava Radomir Popović.

Do tada, treba srediti postojeću infrastrukturu, uskoro kreće rekonstrukcija “Predgrađa”.

– I tu smo imali “maler”, jer smo cijele jeseni bili gosti, ali vjerujem da ćemo prvo proljećno kolo dočekati svoji na svome. Počinje rekonstrukcija novih prostorija, ekonomata, svlačionica, kupatila, izgradnja tribine. Vjerujem da će nas i vrijeme poslužiti kako bi sve na vrijeme bilo gotovo . 

FK Željezničar Sport Team je sigurno jedini klub na ovim prostorima koji u svojim redovima ima čak 14 generacija.

– Od seniora, preko juniora, kadeta, pionira i pretpionira koji su u sistemima takmičenja pod okriljem FS RS, odnosno FS BiH, a iz njih stiže “mala vojska” od generacije 2006-2012. Upravo sada za veliki dio njih imamo i tradicionalni turnir “Trofej Banjaluka” koji će trajati pet dana i na kojem će se naći oko 100 ekipa iz velikog broja zemalja iz okruženja, ali i Evrope. Kao i svake godine spremni smo da dočekamo brojne goste, pokažemo se kao pravi domaćini, i da se borimo za najviši plasman u svih pet starosnih generacija, jer to je na neki način postala i naša obaveza – zaključio je Radomir Popović.