Pomoćni teren fudbalskog kluba Tekstilac iz Dervente uskoro će zasijati u punom sjaju, jer je u četvrtak započelo postavljanje vještačke trave!

Prethodno su na terenu odrađena tri tamponska sloja, koje zahtijeva izgradnja jednog ovakvog terena. Teren će biti dimenzija 102×64 metra i ispunjavaće sve međunarodne standarde, što omogućava odigravanje zvaničnih utakmica

-Na opšte zadovoljstvo svih u klubu, krenuvši od igrača, ljudi iz kluba, pa onih najmlađih, počelo je postavaljanje vejštačke trave. Vještačka trava stigla je u rolnama sa vlasima od 6 cm, koja će biti u dvije boje, svijetlo zelena i tamno zelena. Za ovaj dio posla, potrebno je oko 10 do 15 dana – ističu iz Tekstilca.

Nadaju se Dervenćani da će ih i vrijeme poslužiti, te da će što prije biti završen ovaj dio posla. Ipak, kada je riječ o radovima na pomoćnom terenu, to nije sve.

-Ovaj teren uključuje i postavljanje osam novih rasvjetnih tijela, kako bi omogućili i večernje treninge, kao i postavljanje zaštitne ograde oko terena – dodaju iz derventskog prvoligaša.

Podsjećamo,  izgradnja ovog terena započela pokretanjem kampanje „Kvadrat za budućnost“, gdje se kupovinom kvadrata terena, tačnije vaučera od 50 KM mogla pomoći izgradnja.

Kompletna investicija ovog projekta iznosi 450.000 KM, a Vlada RS izdvojila je 250.000 KM, dok će sav ostatkak obezbjediti klub i članovi uprave, a ujedno derventski privredinici Savo Ružojčić i Bojko Gatarić, uz podršku lokalne zajednice.

S. Živanić