Odbornici Skupštine opštine Srbac donijeli su odluku da se preminulom tužiocu Tužilaštva BiH Miloradu Barašinu posthumno dodijeli najviše opštinsko priznanje, Povelja opštine Srbac, za uspješan stručni angažman u oblasti prava i doprinos u razvoju sporta i ugleda te opštine.

Barašin je preminuo 26. jula ove godine u 58. godini, a iza sebe je ostavio suprugu, sina i kćerku. Obavljao je funkcije sudije Osnovnog suda u Srpcu, javnog tužioca, zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva BiH, a zatim glavnog tužioca u periodu od 2008. do 2011. godine.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević ističe da lokalna zajednica na ovaj način želi da oda priznanje njegovoj bogatoj karijeri i zahvali mu na dobrodušnosti, iskrenosti i srdačnosti, po čemu ga pamte svi Srpčani.

– Bio je istinski stručnjak u svom poslu, a ponajviše lokal patriota jer je svaki slobodan trenutak provodio u rodnom Srpcu. Svima je bila dobro poznata njegova velika ljubav prema sportu. Bio je dugogodišnji sudija i sportski radnik, koji je podržavao razvoj mladih talenata. Pomagao je rad Fudbalskog kluba Sloga i Teniskog kluba Srbac – rekao je Dragosavljević.

Povelja će članovima njegove porodice biti uručena na svečanoj akademiji povodom Dana i Krsne slave opštine, 13. oktobra. Na akademiji će biti uručeno i šest zahvalnica udruženjima i privrednim subjektima.