Još kada se sada već davne 1975. godine zakotrljala lopta u Bajincima, mezimče sela, ali i cijele srbačke regije postalo je miljenikom svih. I tako godinama, sve do dašanjih dana, koji su tmurni za Mladost, ali fudbal uvijek pobjeđuje, odnosno oni koji ga smatraju zadovoljstvom, a ne interesom, a u Bjincima je odvajkada tako.

I u vremenima kada se (ne)zna gdje će nastupiti, agilna Uprava smogla je snage da organizuje “crveno-bijelo” veče, a preko 150 zvanica, iz svih sfera života, naravno najvišeg sportskog, ali i političkog života najviše srbačke opštine, potom i iz cijele Srpske, svjedoci su, ali i garant da će Mladost živjeti i dalje.

A, planova ‘ko u priči. prvi je da prežive, jer bez njega nema ništa, a onda slijedi postavljanje krova na tribini, kako bi se zaokružilo sve ono što je do sada rađeno na “Maloj gredi”, a nije malo….

Pjevalo se pričalo do duboko u noć, nedjelja je već uveliko zagazila, dok su se fudbalske teme prebiralale, ali i anegdote iz nekada živog i bogatog sela. Mladost u srcu jednom, valjda i zauvijek……

Pogledajte kako su to čelnici kluba vidjeli u našem prilogu…..