Reprezentacija Republike Srpske (U -18)  u prijateljskoj utakmici u Gradišci, poražena je od vršnjaka iz Fudbalske akademije kluba Sent Poltena iz Austrije rezultatom 2:3.
Mladi fudbaleri Srpske su imali bolji posjed lopte, ali bez konkretnih prijetnji po gol gostiju. Austrijenci su iz prve prave šanse došli do gola, igrao se 20. minut kad je Jonas Aver probio po desnoj strani, ubacio loptu na drugu stativu, a na nju je natrčao Valentin Lamprecnt, i pospremio loptu u mrežu za 0:1 što je bio rezultat prvog poluvremena.
Domaći su izjednačili u 47. minuti utakmice, kapiten Marko Brkić izveo korner s lijeve strane, a Igor Blagojević bio najbolji u skoku na prvoj stativi i poslao loptu u mrežu za 1:1. U drugom poluvremenu domaći su došli do potpunog preokreta rezultata.  U 58.  minutu, ponovo je kapiten Marko Brkić izveo korner s lijeve strane, najbolje se snašao u šesnaestercu gostiju Igor Blagojević i matirao golmana za 2:1. Samo dva minuta kasnije bilo je 2:2!
Kristof Vejmerajer je iskoristio veliku grešku štopera Nenada Nikića i rutinski matirao golmana Mijovića.
Gosti iz Austrije do pobjede su došli u 66. minutu, kada je Jonas Aver poslao loptu u prazan prostor za Valentina Lukića koji je bio siguran i matrirao Mijovića za 2:3. Utakmici je prisustvovao vrh fudbala Srpske, i pored njih još 50-ak gledalaca, što samo pokazuje kakakv odnos javnost ima prema svemu što dolazi iz srpske kuće fudbala u Banjaluci. Dječaci koji su nosili grb trobojke na prsima najmanje su krivi za sve to, ali očigledno da je i “svetinja”, ili bi barem trebala to da bude, reprezentacija Republike Srpske pretvorena u privatnu prćiju nekolicine pojedinaca. Prazan stadion u Gradišci je sve rekao, gospodo vrijeme je da odete…..
REPUBLIKA SRPSKA (U-18) – AKADEMIJA SEN POLTEN 2:3 (0:1)
Strijelci:0:1 Lamprecnt (20), 1:1 Blagojević (47), 2:1 Blagojević (58) ,2:2 Vejmerajer (60),  2:3 Lukić (66).  Stadion: FK Kozara.  Gledalaca: 70.  Sudija: Dragan Kesić.  Pomoćnici: Radislav Kačavenda i Božidar Rustić.  Delegat: Vedran Moravac.
Republika Srpska: Mijović, Milutinović, Guskić, Arsić, Nikić, Glamočić, Brkić, Dojčinović, Šujić, Blagojević, Kuruzović. Još su igrali: Kljajić, Sajak, Marmat, Guzijan, Ristanović, Haskić, Bijela, Hamzić, Milinković.
Akademija Sent Polten: Renerstofer, Velisek, Greiml, Morman, Ozulku, Lamprent, Fraismut, Ljubičić, Vejermajer, Frijertag, Pros. Još su igrali: Gindl, Lukić, Tot, Reiter, Pucheger.