Klub ritmičke gimnastike “Allegro” ponovo je briljirao! Na međunarodnom takmičenju “Bratislava Kup” koje je održano u glavnom gradu Slovačke po 26. put, tri mlade banjalučanke ostvarile su odlične rezultate.

Alegro Bratislava 2

U konkurenciji preko 100 takmičarki iz 12 evropskih zemalja (Mađarska, Izrael, Njemačka, Češka, Švajcarska, Turska…) Blanka Zrnić i Jelena Davidović plasirale su se u finale, a Nataša Jovanić ostvarila je plasman na sedmo mjesto, čime joj je za malo izmaklo finale, jer prvih šest pozicija vode u borbe za odličja.

Alegro Bratislava 3

Drugog dana u finalu, Blanka Zrnić (2005) u ukupnom plasmanu osvojila je bronzanu medalju, dok je u rekvizitu vijača uzele zlato.

Jelena Davidović (2008) u ukupnom plasmanu završila je kao četvrta, dok je u rekvizitu obruč za Banjaluku ponijela srebrnu medalju.

– Veliki uspjeh naših curica koje su nastupile u konkurenciji predjuniorki i mladih nada. Još jednom smo pokazali da se radom može dosta toga. Iskreno, niko nije vjerovao da možemo tako daleko, mislili smo već poslije prvog dana spakovati kofere i krenuti kući, ali djevojke su nas još jednom obradovale i sa prelijepim uspomenama vraćamo se iz Bratislave. Slijedi “Maksimir Kup” u Zagrebu, potom Ljubljana, gdje takođe očekujemo zapažene nastupe, kada će u prvi plan iskočiti neka druga imena sasvim sigurno – poručila je Rene Starčević, trener KRG “Allegro” i tvorac gimnastičkog čuda iz Banjaluke.