Derbi drugoligaškog Zapada između BSK-a i Alfa Modriče bio je to samo na papiru! Gosti su odigrali onoliko koliko je bilo potrebno za siguran trijumf (1:4) i tako zadržali prednsot od sedam bodova u odnosu na konkurente. BSK će s druge strane bodove spasa morati tražiti na nekim drugim terenima, jer modričani su u ovom trenutku ipak mnogo bolja i ozbiljnija ekipa.

Već u drugom minutu Alfa je povela. Zlatković je sjajno prošao po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac, šutirao u suprotni ugao, Vuković kratko odbija loptu, na koju natračava Rašo Prljeta i sprema je u mrežu za 0:1!

U 15. minutu novi opasan napad modričana, koji Šuka završava topovskim udarcem, ali ovaj put stativa je saveznik “romantičara”!

Pokušao je u 17. minutu Damjanović iz slobodnog udarca, ali Tripić je oprezn i izbacuje vrhovima prstiju loptu u korner.

Modričani udvostručuju prednost u 27. minutu, lijepa akcija gotovo cijele navale gostiju, Šuka u pravom trenutku asistira Tadiću koji pogađa za 0:2.

Ipak, BSK se nije želio predati bez borbe. U 37. minutu slobodan udarac izveo je Ognjen Damjanović, dobra lopta u srce šesnaesterca gostiju, Trivan najviši u skoku i glavom šalje loptu iza leđa Tripića za 1:2!

Ipak, gosti na odmor odlaze sa dva gola prednosti. Neđo Šuka je maestralno izveo slobodan udarac sa 18 metara, pogodio lijeve gornje rašlje Vukovićevog gola, koji je paradom samo uljepšao pogodak.

U nastavku meča mirna utakmica, igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, sve do 83. minuta, kada je Šuka izveo još jednu majstoriju. Ristić je posalo dubinsku loptu prem Šuki, koji nečekajući ni trenutka iz poluvoleja sa ivice šensesterca iskosa s dense strane pogađa suprotni ugao za 1:4.

 BSK – ALFA MODRIČA 1:4 (1:3)

Strijelci: 0:1 R. Prljeta (2), 0:2 Tadić (27), 1:2 Trivan (37), 1:4 Šuka (83). Stadion: FK Krupa. Gledalaca: 100. Sudija: Duško Puvača (Novi Grad). Pomoćnici: Bojan Džepina i Bojan Eremić (oba iz Prijedora). Delegat: Vitomir Misimović (Gradiška). Kontrolor: Dalibor Škrbić (Gradiška). Žuti karton: Trifković (Alfa Modriča).

BSK: Vuković, Subić, Radaković, Stevandić (od 46. Gajanović), Đokić, Batar, Skočo, Mirčić, Rokvić, Trivan (od 87. Maksimović), Damjanović.

Alfa Modriča: Tripić, Dudić, N. Prljeta, Zlatković (od 77. Ristić), Šuka (od 85. Pejić), Kojić, Lukić, Ilić (od 46. Trifković), R. Prljeta, Samjanović, Tadić.