Jesenji šampion drugoligaškog Zapada, sastav Alfa Modriče sa pripemama za proljećni dio sezone startovaće 22. januara. Trener Drago Svitlica sigurno da će imati jaču ekipu nego jesenas, a za sada se zna da su klub napustili braća Sarkić i Galešić. Sd ruge strane novi stanovnici Modriče postali su Vujanić (Borac Šamac), Dario Purić, te Danijel Zlatanović, fudbaler koji je stigao iz subotičkog Spartaka.
Lista pojačanja još uvijek nije zatvorena. Pregovaramo sa nekoliko igrača, i neko od njih će sasvim sigurno obući dres Modriče. Prelazni rok je tek krenuo, nećemo srljati u neke pretjerane investicije, ali dolazaka će još biti, jer već sada stvaramo kostue ekipe koja će na ljeto zaigrati u Prvoj ligi RS – ističe Petar Jelić, predsjednik Alfa Modriče.
“Žuto-plavi” će odigrati i veliki broj kontrolnih utakmica, a za sada su poznati i neki rivali. Sa premijerligašom Krupom zakazan je duel 7. februara, a termini se traže za oglede protiv Zvijezde 09, Sloge iz Siminog Hana, Tekstilcem, šamačkim Borcem i Zvijezdom iz Gradačca. Postoji mogućnost da modričani izađu i na crtu superligašu Srbije Javoru Matisu, ali s obzirom da će tim iz Ivanjice dio priprema boraviti u Makedoniji, ukoliko bude postajala šansa da se pronađe odgovarajući termin, Jagodić i njegovi igrači mogli bi gostovati u Posavini.