Fudbaleri Krupe dočekali su ono o čemu su govorili, i potajno se nadali tokom cijele sezone, da zaigraju u „Ligi za prvaka“, i to bez ikakvog opterećenja, opušteno i da zagorčaju život nekom od favorita. Ljepše uvertire nisu mogli imati, jer su sa „Pecare“ donijeli bod, a sada slijedi maturski na „Grbavici“, gdje na noge idu Željezničaru. Favorit se zna, Želji su potrebni bodovi, ali iz Krupe na Vrbasu obećavaju da neće bez borbe položiti oružje. To ističe i Šef stručnog štaba Slobodan Starčević.

-U jednoj rasterećenoj atmosferi, puni samopozdanja, protiv ekipe koja mora i koja je kvalitetnija od nas, što su i pokazali nedavno, odlazimo za Sarajevo da se nadigravamo!  Ne samo da podižemo formu, već da pokušamo osvojiti bod ili tri. U stanju smo preorati „Grbavicu“ ako bude potrebno, imam puno povjerenje u svoj tim, a opt s druge strane, i ako ne uspijemo, čestitati rivalu i čekati neku drugu priliku za slavlje nad Željezničarom – poručio je Slobodan Starčević.

On u ovom duelu moći će računati na sve raspoložive snage izuzev na Ajdina Redžića, koji je još uvijek u fazi rehabilitacije.

Prije tri nedjelje na proljećnoj premijeri Željezničar je slavio u Krupi na Vrbasu 4:2.