Alfa Modriča zasijaće na fudbalskom nebu Republike Srpske. Vrijeme je da u ovaj grad vratimo poštovanje, prije svega fudbalsko. Sa novim ljudima u rukovodstvu, siguran sam da ćemo uspjeti u tome. Ovo je je na zvaničnoj promociji novog imena, pojačanja, članova Upravng odbora poručio novi-stari predsjednik Petar Jelić.

Klub je umjesto dosadašnjeg imena Maksima dobio Alfa, a riječ je Iliji Jevtiću, vlasniku fabrike obuća “Alfa” iz Modriče.

– Drago mi je što sam ušao u klub, jer nama modričanima mnogo znači ovaj kolektiv. Sa njim smo se radovali ne tako davno, i vjerujem da ćemo opet dostići te visine. pred svima nama u klubu je veliki posao, treba ići korak po korak, ali ako se po jutru dan poznaje, neće biti stajanja. Spremni smo za najveće izazove – poručio je Ilija Jevtić, a treba napomenuti da je pored njega u Upravni odbor ušao i Dragan Stević, modričanin sa dugogodišnjim inostranim stažom i razvijenim poslovnim vezama u zemljama Zapadne Evrope.

Poslije toga uslijedila je i promocija pojačanja, a riječ je o Igoru Čakareviću, Aleksandru Demonjiću, Dimitriju Pantiću, Ljubiši i Siniši Sarkiću, Goranu Lukiću, Marku Đuriću, te ojačanom Stručnom štabu sa Budimirom  Lukovićem i Miodragom  Nikićem.

Sada je red da i ekipa na zelenom terenu opravda sve ovo što smo uradili do sada. Uvjereni smo da imamo snage, kapaciteta i znanja da napadnemo prvo mjesto i za godinu dana ponovo zaigramo u eliti Srpske. Bićemo pravo osvježenje u tmurnoj fudbalskoj sceni Republike Srpske – poručio je Jelić, dodavši da je klub na pragu dovođenja Radoslava Prljete, te Bojana Magazin, koji bi dodatno ojačao rad Stručnog štaba.

Igrači su poslije promocije odradili uspješano zadatak na zelenom terenu, jer je Alfa Modriča lako savladala novog trećeligaša Jakeša sa 5:0. Strijelci su bili Prljeta (2), Trifunović, Siniša Sarkić i Goran Lukić.

U Modriči neko novo vrijeme, ono fudbalsko, koje budu nadu da će najvažnija sporedna stvar ponovo biti broj jedan u Posavini….