Ni u PFS Bijeljina ne može bez problema, mada oni zvaničnici kaži da ih nema.

Četvrta područna liga RS grupa Semberija je u ingerencijama Saveza na čijem je čelu kontraverzni i pravosnažno presuđivani na zatvorske kazne Radika Marić. Prvenstvo  je nedavno okončano, naravno uz neke sumnjive (namještene) rezultate, koji su svakako nekima odgovarali, a nekim ne. Sa takvim rezultatima su upoznati i odgovorni koji rukovode takmičenjem, a neki od njih su bili i saučesnici kriminalnih radnji koje iskreni ljubitelji sporta ne vole, a zašto  ne reći da su to Komesar za takmičenje i Komesar za suđenje  kao i odgovorna službena lica, koji su bez obzira na brojne evidnetne neregularnosti  zadovoljni, jer su naplatili brojne dnevnice koje nisu baš male, u usporedbi sa mjesečnim iznosima mjesečnih plata zaposlenih.

Bilo kako bilo po zvaničnoj tabeli prvak je Novo Doba iz Čardačana koji se seli  u viši rang, Regionalnu ligu FS RS Grupa ”Istok”. Mora se priznati da je vršen  “pritisak” i na Nova Doba, ali oni nisu nikoga slušali, gledali su svoja posla,  pošteno igrajući i zaslužiju čestitke na hrabrosti i ostvarenom uspjehu na fudbalskom terenu. Ligu napuštaju Strijelac iz Tutnjevca (vraća se u OL Ugljevik), Akademac UIS iz Triješnice (vraća se u niži rang u Prvu OL Bijeljina Grupa ”Istok”) i Miloš Obilić iz Novog Naselja Janja, (također se vraća u niži rang, Prvu OL Bijeljina Grupa ”Istok”).
Novi članovi ove Lige su Janja 09 kao prvak Prve OL ”Istok” i Obarska kao prvak  Prve OL Grupa ”Zapad”. Rudar iz Ugljevika kao poslednjeplasirani u Regionalnoj ligi FSRS Grupa ”Istok” se takođe vraća u ovu Ligu. Ligu treba da popuni i prvak OL Ugljevik. Ova Liga broji 4 kluba, a odigrano je svega 6 kola. Svakako da je ovo prvenstvo smiješno, da je u njemu bilo niz propusta, to bar tvrde sportski radnici iz ovih mjesta. Prvak je Majevica iz Donjeg Zabrđa sa 12 bodova, koliko imaju i Borac iz Ug. Obreži i Čelsi iz Trnava. U mini tabeli Majevica ja najbolja. Ne zna se još da li će oni ili neko durgi u viši rang.
PFS Bijeljina je napravio smiješne propozicije, u vezi sa popunom ranga.
OFS Ugljevik sa 4 kluba, daje jednog predstavnika, a OFS Bijeljina sa 22 kluba u Prvoj OL i 12 klubova u Drugoj OL daje dva predstavnika. Dakle bez logičnih kriterija…
Ostaje da se vidi šta će se desiti kada budu formirane lige za novu takmičarsku sezonu. Vjerovatno će, kao i u proteklim godinama biti “trgovine”. Čelnici  PFS Bijeljina u Četvrtoj ligi Grupa ”Birač” i Grupi ”Posavina” nemaju briga, ali ostaje da se vidi šta će biti u Grupi ”Semberija”.