Bijeljinci i Zeničani biju bitku za mjesto koje vode na evropsku scenu.
Podsjetimo, Čelik će imati vrlo nezgodno gostovanje Radniku, a obzirom da se klub bori za izlazak na evropsku scenu, gradonačelnik Zenice Fuad Кasumović obećao je fudbalerima premije u iznosu od 20.000 КM, i samim izlaskom u neko od evropskih takmičenja Čelik bi predstavio Zenicu u lijepom svijetlu.
I dok Uprava grada Zenice razmišlja o premijama za svoje igrače dajući veliku pažnju značaju utakmice koju Čelik igra u Bijeljini protiv Radnika, sa druge strane Uprava grada Bijeljine na čijem je čelu aktuelni gradonačelnik Mićo Mićić, nema sluha ni razumjevanja kada je riječ o načinu kako funkcioniše FК Radnik, tačnije okreće glavu od obaveza prema klubu koji je dolaskom na čelo Mladena Кrstajića po prvi put u svojoj bogatoj istoriji izašao na međunarodnu scenu.
Prilika se ukazala i ove godine da Semberci mukotrpnim radom izbore plasman na jedno od evropskih takmičenja. Kako saznajemo iz izvora bliskih FK Radnik, redovne finansijske tranše za koje se Uprava grada Bijeljine obavezala prema Radniku, tačnije šest poslenjih nisu ispoštovanje do kraja, te se semberski premijerigaš našao u nezgodnoj situaciji.
Pitamo se dokle će aktuelna vlast u Bijeljini da finsnasijski opstruiše Radnik koji je i praktično i teoretski sportski brend grada.
Napominjemo da je FК Radnik dobio pozitivan Revizorski izvještaj, koji je ključan za dobijanje Licence od strane UEFA u maju, sa ciljem izlaska na međunarodnu scenu.
Paradoksalno je da je po prvi put od kako je Mladen Кrstajić na mjestu predsjednika kluba, aktuelni gradonačelnik Mićo Mićić, u FК Radnik poslao Internu reviziju, izvjesnu Nadu Đurić, koja je imala za cilj kontrolisanje finansijskog poslovanja u FК Radnik.
Pored svih nedaća Uprava Radnika na čelu sa Mladenom Кrstajićem pozitivno posluje četiri i po godine te opstruisanje od strane Gradske uprave samo je još jedan potez u nizu aktuelne vlasti u Semberiji.